4 дни след тежкия инцидент, който предизвика масовите безредици в

...
4 дни след тежкия инцидент, който предизвика масовите безредици в
Коментари Харесай

Погребаха убития 17-годишен във Франция, Макрон няма да ходи в Германия

4 дни след тежкия случай, който провокира всеобщите вълнения в разнообразни елементи Франция, през днешния ден в Нантер погребаха убития от служители на реда 17-годишен Наел.

В същото време от Елисейския замък оповестиха, че президентът Еманюел Макрон е отсрочил формалната си аудиенция в Германия. Макрон трябваше да стартира тридневна аудиенция в Германия от на следващия ден до вторник. „ Френският президент Макрон приказва по телефона с немския президент Щайнмайер и го осведоми за ситуацията в страната. Президентът Макрон изиска отсрочване на държавната аудиенция, която бе планувана с Германия “, се споделя в официално съобщение от немското президентство.

Припомняме, че над 1300 коли и 234 здания бяха опожарени във Франция в нощта против събота при вълнения, избухнали след убийството от полицията на 17-годишния Наел. Отделно 31 полицейски ръководства, 16 общински полицейски ръководства и 11 казарми на жандармерията бяха атакувани от протестиращи.

Американският предприемач и милиардер Илон Мъск е шокиран от голямото количество оръжия, с които разполагаха протестиращите във Франция, написа Дарик. " Откъде имат всички оръжия? Личното владение на оръжия в Европа е извънредно лимитирано, само че към момента го има. Следователно множеството от тези оръжия най-вероятно са откраднати или нелегално импортирани на френска територия ", написа той в Туитър.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР