4-дневното прекратяване на огъня във войната между Израел и палестинската

...
4-дневното прекратяване на огъня във войната между Израел и палестинската
Коментари Харесай

Удължиха примирието между Израел и Хамас

4-дневното преустановяване на огъня във войната сред Израел и палестинската формация Хамас в Ивицата Газа беше удължено с два дни. Осъществена беше следващата замяна на израелски заложници и палестински пандизчии.
Прочетете още
От Вашингтон и Брюксел приветстваха удължаването на примирието, което дава опция и за облекчение на тежката филантропична обстановка в Газа.

Поредните 11 заложници, измежду тях тригодишни близначки към този момент са на израелска територия, удостовери боен представител и добави.

" Ще спасим нашите заложници непременно. Това е наш дълг и отговорност. За това се бием и ще продължим, до момента в който всички заложници се върнат вкъщи ", ангажира се израелският представител.

Броят на завърналите се заложници към този момент е 51.

По-късно Израел пусна от пандиза 3 дами и 30 малолетни палестинци. Израел утвърди включването на нови 50 палестински затворнички в листата на тези, които ще бъдат освободени, в подмяна на още израелски заложници. Правителството е получило лист на държаните в плен в Газа, които се чака през днешния ден да бъдат пуснати според новите договоренодсти.

Съединените щати приветстваха удължаването на примирието.

Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби осведоми, че през идващите два дни ще бъдат освободени 20 дами и деца, отвлечени от Хамас при рейда в Южен Израел на 7 октомври.

Президентът Джо Байдън съобщи, че прекъсването на огъня е дало опция за снабдяване на по-голямо количество филантропична помощ на цивилните в линията Газа.

Председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен също приветства удължаването на примирието и прикани групировката Хамас да освободи всички заложници.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР