4,8 милиона украински деца са били разселени през шестте седмици

...
4,8 милиона украински деца са били разселени през шестте седмици
Коментари Харесай

Войната прогони 4,8 милиона деца от Украйна |

4,8 милиона украински деца са били разселени през шестте седмици от началото на войната до момента по данни на детския фонд на Организация на обединените нации УНИЦЕФ, представени от Би Би Си. Те са близо две трети от всички 7,5 милиона деца в Украйна.

Организация на обединените нации потвърджава и гибелта на 142 деца и предизвестява, че действителният брой евентуално е доста по-голям.

Разселването на 4,8 милиона деца за толкоз малко време е нещо, което в никакъв случай Мануел Фонтен не е виждал. Той управлява стратегиите за незабавна помощ на УНИЦЕФ и преди малко се завръща от Украйна. Никога не съм виждал такова нещо да се случва толкоз бързо за 31 години филантропична работа, споделя той.

У дома са останали 3,2 милиона деца. Почти половината може да са изложени на риск от липса на задоволително храна, предизвестява той Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Ситуацията е по-лоша в Мариупол и Херсон, където няма водоснабдяване и канализация, а доставките на храна и медикаменти са нарушени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР