4 777 е най-големият пик на безработните за ден, като

...
4 777 е най-големият пик на безработните за ден, като
Коментари Харесай

Над 3000 служители са били съкратени за ден само заради извънредното положение

4 777 е най-големият пик на безработните за ден, като 3327 от тях са споделили, че са съкратени надлежно по повода, обвързвана с изключителното състояние, заяви общественият министър Деница Сачева.

В четвъртък Министерството на труда и обществената политика ще издаде и специфична заповед за безвредните условия на труд, които би трябвало да бъдат обезпечени от работодателите – да има пропускателен режим, да се съблюдава отдалеченост, да се обезпечат загради сред чиновниците, наложителна двукратна стерилизация на работното място, обезпечаване на дезинфектанти, кърпички, ръкавици, както и постоянно проветряване на пространствата. Служители с грипоподобни признаци би трябвало да бъдат отстранявани от работа и пращани у дома.

Сачева изясни, че е мъчно да се предвижда каква част от бизнеса ще се възползва от мярката 60/40, защото схемата работи от два дни. Тези браншове, които попадат в приложението - търговия, превоз, хотелиерство, артистична и креативна активност и други, са с сбор на заетите към 300 000. "На първо време се предвижда най-малко те да се възползват от мярката, още повече, че за част от тях, изключително във връзка с туристически действия, много мъчно ще бъде възобновяване, даже и след края на изключителното състояние ", разясни министърът.

По отношение на останалите браншове занапред следва да се види картината.

"Данните за натиска на обществената система не са застрашаващи, те са динамични и се усилват, по тази причина сме поискали актуализация на държавния бюджет, с цел да можем да осигурим ликвидност и да се подготвим при положение на най-лош сюжет ", заключи общественият министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР