4 713 тона отпадъци са извозени от нерегламентираните сметища в

...
4 713 тона отпадъци са извозени от нерегламентираните сметища в
Коментари Харесай

5 000 тона боклук извозени от сметищата в „Столипиново“

4 713 тона боклуци са извозени от нерегламентираните сметища в Столипиново от началото на годината до края на март. Това съобщи директорът на Оперативна програма „ Чистота ” Николай Георгиев.

Това е с близо 1000 тона повече в съпоставяне със същия интервал на 2019-а , когато извозеният отпадък е 3730 тона, посочи той и обясни, че акцията е част от ограниченията за предварителна защита и разпространяване на епидемията от ковид, подхванати по предписание на кмета Здравко Димитров и Общинския спешен щаб.

По думите му още преди въвеждане на изключителните ограничения поради ковид почистващата техника в регион „ Източен ” е увеличена с един самосвал и контейнеровоз, а по-късно - с още един самосвал. Целта е да се предотврати  образуването на огромни сметища, за чието разчистване след това да се провеждат скъпоструващи  акции.
 Община Пловдив

 Община Пловдив

Екипи и техника на „ Чистота ” не престават да разчистват противозаконните сметища в „ Столипиново ”. Тонове отпадък са събрани и край коритото на река Марица. Работата там стартира откъм бул. „ Марица-юг ” и продължава в посока ул. „ Удроу Уилсън ”.

Оперативна програма " Чистота " продължава машинното миене и стерилизация на улиците и пешеходните пространства . Обикновено тази активност стартира през нощта, с цел да не се пречи на трафика, само че в този момент началният час е преместен в 06:00 часа.  

Целта е дезинфектантът да се задържи върху повърхностите за по-дълго в дейните часове. Взето е поради, че поради изключителното състояние вътрешноградският трафик е по-слаб.
 Община Пловдив

 Община Пловдив
От Оперативна програма " Градини и паркове " отчетоха   че през последните два дни няма доста скъсани сигнални ленти към неразрешените за достъп обекти . Дежурни екипи са подготвени за идните почивни дни с по-топло време, когато е допустимо нарушение на възбраната за посещаване на парковете, градинките, детските, спортните и фитнес площадки, и са запасени със сигнална лента. 
 Община Пловдив

 Община Пловдив
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР