4.7% е делът на контрабандните цигари за второто тримесечие на

...
4.7% е делът на контрабандните цигари за второто тримесечие на
Коментари Харесай

Контрабандата на цигари продължава да намалява, сочи проучване

4.7% е делът на контрабандните цигари за второто тримесечие на тази година. Данните бяха обявени от самодейността " Срещу противозаконната търговия ", която сплотява огромните тютюнопроизводители и вносители на цигари у нас. Проучване е извършено посредством събиране и разбор на празни кутии.
За съпоставяне - през март същият индикатор беше 5.8 на 100. По традиция на представянето им участваха министър председателят Бойко Борисов , министърът на финансите Владислав Горанов , министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев и основният прокурор Сотир Цацаров.
Изнесените данни сочат, че даже в градове, в които преди е имало високо равнище на разпространяване на контрабандни цигари, през днешния ден се регистрират извънредно ниски равнища. Най-високо остава равнището на контрабандата в Хасково, Велико Търново и Плевен - над 10 на 100.
Според данните България има най-ниски равнища на приложимост на контрабандни цигари спрямо други страни от Европейския съюз.

" Стотиците милиони и милиарди, които се събраха в бюджета са факт ", сподели министър председателят Бойко Борисов по време на показване на резултатите.
" Не ме учудва, че към този момент сме под 10%. Мисля, че в идващите месеци ще ги задържим. Когато парите са вътре в бюджета, даже и най-хубавите анализатори и критици не могат да не го отчетат. Това е пряк удар против корупцията , тъй като тези пари десетилетия наред замърсяваха политическата среда ", разяснява още Борисов
" Не мога да не поздравя сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, които разкриха в последно време 4 незаконни цигарени заводи. По същия метод работим и за алкохола, горивата, захарта и месата ", разяснява министър председателят Бойко Борисов.
" Тези резултати са показателни и за корупцията в страната, тъй като контрабандата стига чак до политици. За да има контрабанда на цигари, наложително има митничар, служител на реда, граничен служител на реда, прокурор и несъмнено - политически чадър ", сподели още Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР