4 517 612 електронни винетки са продадени до 8 юли.

...
4 517 612 електронни винетки са продадени до 8 юли.
Коментари Харесай

До 650 млн. лева от тол такси годишно очаква Аврамова

4 517 612 електронни винетки са продадени до 8 юли. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова по време на чуване в парламентарната Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление за напредъка по въвеждането на електронната система за таксуване.

Само за интервала от 20 април досега продадените е-винетки са 1 630 029.

По думи на министъра приходите от електронни винетки са 257 826 706 лева , като от 20 април до 8 юли те са над 75 млн. лева Тя уточни, че се резервира наклонността 80% от постъпленията да са от таксуване на транспортни средства до 3,3 т., 5% - от транспортни средства от 3,5 т. до 12 т., и 15% от транспортни средства над 12 т.
 АПИ подписа с нова компания за събиране на тол такси и винетки
АПИ подписа с нова компания за събиране на тол такси и винетки

“Конкорд Смарт Инфраструктура ” АД желае да продава електронни винетки и тол артикули

Аврамова предвижда, че до края на годината приходите от електронни винетки ще бъдат не по-малко от 400 млн. лева По нейни думи с въвеждането на тол системата ще има покачване на приходите за създаване на пътища - съгласно оферти по-мек вид на цена се планува постъпленията от тол такси да са към 550 - 650 млн. лева годишно.

Аврамова регистрира и че жалбите за двойно заплащане и неиздадена електронна винетка са намалели доста - след 20 март те са едвам 29.

С увеличението на състава на отдел " Контрол и правоприлагане " от 441 на 567 чиновници се сътвориха условия за посрещане на интензивния летен трафик с уголемен 12-часов прозорец на работа на мобилни екипи, посочи Аврамова и добави, че от 20 април до момента са осъществени 436 226 инспекции. Това е със 15 % повече по отношение на направените от старта на системата дотогава. 17% от всички нарушавания са на пътни транспортни средства, ръководени от чужденци, а 90 % от нарушителите са се възползвали от правото си да платят обезщетителни такси, сподели още министърът.
 АПИ отхвърля изказвания за приключване на пари от тол таксите
АПИ отхвърля изказвания за приключване на пари от тол таксите

До момента са продадени 4 350 665 е-винетки на стойност над 250 млн. лева

От въведената нова контролна скица приходите от непринудено платени обезщетителни такси за нарушавания са близо 20 хиляди лева на ден - все още те са общо 2 043 334 лева

Аврамова заяви и че са издадени позволения за градеж за 218 контролни единици. До момента са инсталирани 77 нови стационарни камери, инсталирани са фундаменти за 18 рамки, а други 5 са напълно оборудвани. Към 16 август системата ще бъде подготвена механически и ще има задоволително рамки за надзор по РПМ, увери министърът.

От своя страна заместник-министър Николай Нанков добави, че диалозите с превозвачите за цените и обсега на пътищата, за които ще се заплаща тол такса, не престават.
 Шефът на АПИ твърди, че няма да има отсрочване на тол системата
Шефът на АПИ твърди, че няма да има отсрочване на тол системата

По думите на Георги Терзийски въвеждането на системата е главен приоритет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР