4-5% от тестовете за COVID - 19, които се правят

...
4-5% от тестовете за COVID - 19, които се правят
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: 200 от зрителите на финала за Купата ще са с COVID-19

4-5% от тестванията за Коронавирус - 19, които се вършат у нас, са позитивни. Това изясни в предаването „ Плюс-минус. Коментарът след новините” доктор Александър Симидчиев. Той добави, че PCR пробата е извънредно акуратен. Най-често се взимат проби от носа или горните дихателни пътища. Шансът вирусът да не бъде заловен оттова е 30%.

" Бих желал да се обърна към почитателите на двата тима, които ще играят тази вечер " Уважаеми другари, имайте поради, че отговорността е огромна, това, на което ще присъствате, ще има най-малко към 200 индивида, които ще бъдат инфектирани и може би няма да имат признаци, само че ще бъдат измежду вас. Моля ви, най-малко 2 седмици след събитието, избягвайте да се срещате с възрастни родители и с хора, които са с хронични болести ", сподели доктор Симидчиев.

„ Когато един тест е бил позитивен, а по-късно стане негативен, това може да не е, тъй като пациентът се е излекувал, а тъй като вирусът е слязъл по-ниско в дихателната система - в белия дроб”, изясни доктор Симидчиев. По думите му тестванията на белите дробове се вършат единствено от пулмолози и то в случаи, когато има някакви подозрения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР