3D визуализация на История славянобългарска“ бе прожектирана на голям екран

...
3D визуализация на История славянобългарска“ бе прожектирана на голям екран
Коментари Харесай

3D визуализация на История Славяноболгарская“ бе прожектирана на голям екран в Европейската комисия

3D визуализация на „ История славянобългарска “ бе прожектирана на огромен екран в Европейската комисия като част от отбелязването на празника на българската култура и просвета – 24-ти май. Проявата, проведена от еврокомисаря по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел, събра министри, евродепутати, представители на българската общественост в Брюксел.

Днешният ден е опция да отдадем респект на българските братя Кирил и Методий, тъй като с помощта на тях сме получили най-ценното – знанието, а то ни води към всичко, което можем да реализираме, сподели пред „ Хоризонт “ еврокомисар Мария Габриел:

„ Кирилицата не е единствено третата публична писменост на Европа и на Европейски Съюз. Тя е живителна мощ. Сила за бъдещето, във която българският принос към многообразието и европейската просвета има своето най-достойно място. “

 Стела живее в Брюксел от 10 години. Тя пристигна в Берлемон с 5-годишната си щерка:

„ Защото считаме, че това е доста добър мотив – да дойдем да честваме дружно 24 май. Тя към този момент учи българската писменост в българското учебно заведение към посолството и сме доста удовлетворени. Това е добър мотив да дойдем, да забележим буквите и да се запознае с българската общественост. “

Една друга Стела – на 13 години, пък е пристигнала за събитието чак от Дупница. На въпрос по какъв начин е усетила атмосферата в Европейската комисия, тя отговори:

„ Сякаш ние сме доста значими за обществото и за Европейски Съюз и се усещах особено. “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР