3D принтирана капсула позволява на неизлечимо болни хора сами да

...
3D принтирана капсула позволява на неизлечимо болни хора сами да
Коментари Харесай

3D принтирана капсула за самоубийство скоро може да се използва в Швейцария

3D принтирана капсула разрешава на неизлечимо заболели хора сами да лишават живота си - това не е холивудски сюжет, а напълно действителна опция в Швейцария, откакто управляващите оповестиха, че устройството на име Sarco не нарушава законовите разпореждания.

Темата за асистираното самоубийство е извънредно дискусионна в целия свят. Защитниците на правото на сходно деяние показват, че по този начин хора в терминална фаза на онкологични, дегенеративни и други болести могат да прекратят страданията си и по този метод да понижат товара, който околните им би трябвало да носят. Срещу това, обаче, има както медицински, по този начин и правни и религиозни причини.

Създателят на първата „ машина на гибелта “ в света е бранителят на правото на евтаназия доктор Филип Ничке (наричан от съперниците си доктор Смърт) и организацията му „ Екзит Интернешънъл “. Капсулата е с с транспарантни панели, сложена е върху наклонена платформа. При натискане на бутон от вътрешната ѝ част, тя се изпълва с азот, който лишава живота на индивида вътре.

Капсулата разполага и с бутон за спешно прекъсване и люк за евакуация.
Снимка: Exit International
Днес беше оповестено, че тя е минала нужните юридически инспекции, което би разрешило технологията да се употребява в законните клиники за асистирано самоубийство в Швейцария, „ Евронюз “.

Създателят на капсулата Ничке декларира, че задачата му е не да продава копия от машината, а да разреши на всеки да изтегли дизайна и да го отпечата самичък с тримерен принтер.

Въпреки че асистираното самоубийство е законно в Швейцария, актуалният развой изисква присъединяване на медицински експерти, които предписват медикаментите, употребявани в процеса и правят психически инспекции. Ничке цели в бъдеще здравното присъединяване в процеса да отпадне.

В същото време, дизайнът и готовото произведение няма да бъдат налични за лица под 50-годишна възраст, а също по този начин ще е нужно здравно утвърждение - в това число след оценка от психолог. " Sarco не може да се употребява легално в други страни, с изключение на в Швейцария ", добавя основателят.


Ничке добавя, че прекосяването на правната инспекция в Швейцария е удостоверило, че капсулата не нарушава никакви разпореждания, регулиращи медицинските артикули, опиатите, рисковите химикали и оръжията.



„ Екзит Интернешънъл “ има за цел да стартира да популяризира капсулата в Швейцария идната година.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР