3D принтерите имат голям потенциал и на теория чрез тях

...
3D принтерите имат голям потенциал и на теория чрез тях
Коментари Харесай

В САЩ искат забрана за 3D принтирани оръжия

3D принтерите имат огромен капацитет и на доктрина посредством тях може да се сътвори всичко - от здания, през самолетни съставни елементи до органи и... оръжия. Последното се трансформира във все по-популярна процедура в Съединени американски щати. Толкова известна, че 9 щата са се обединили в общо искане да се вкара възбрана за 3D принтирани оръжия, оповестява CNET.

Създадоха 3D обекти, които предават WiFi без електроника

GE създава великански 3D принтер за самолетни елементи

Представители на щатите Вашингтон, Масачузетс, Кънектикът, Ню Джързи, Пенсилвания, Орегон, Мериленд, Ню Йорк и окръг Колумбия са завели взаимно дело, с което желаят да се блокира държавен проект, който да позволи свободния достъп до цифрови чертежи, които да се употребяват за изработката на оръжия посредством 3D принтери. Освен това основните прокурори на 21 щата също са изпратили своя обща позиция до Държавния департамент на Съединени американски щати, в която приканват за неотложно блокиране на чертежите 3D принтирани оръжия.

Учени сътвориха изкуствено сърце посредством 3D принтер

3D принтер направи къща за 9500 евро за 24 часа. Вижте я

"Тези изтеглени от интернет оръжия са нерегистрирани и доста сложни за засичане даже и с детектори за метал и ще бъдат налични за всеки без значение от възраст, психическо положение или престъпно минало ", предизвестява основният прокурор на щата Вашингтон Боб Фъргюсън.

#BREAKING We are suing the State Department to stop the illegal distribution of 3D-printed guns. This is an imminent threat to public safety and we have a responsibility to ensure these guns are never available online in any form. pic.twitter.com/91I1tk5zQW
— Maura Healey (@MassAGO) July 30, 2018
Първото 3D принтирано оръжие се появи през 2013 година Две години по-късно неговият основател Коди Уилсън беше принуден да смъкна проектите за оръжието от интернет от Държавния департамент. Уилсън заведе дело, като предишният месец департаментът е решил да се откаже от заповедта си. Департаментът разяснява, че се е отказал от делото, тъй като скоро пълномощията върху комерсиалните оръжия ще отидат в друга институция.

I am now being sued by at least 21 state attorneys general. If you want your Second Amendment online, THIS is the fight. Join me: https://t.co/vEBBktsKS6
— Cody R. Wilson (@Radomysisky) July 30, 2018
През последните години Уилсън е създал още проекти за 3D принтирани оръжия и съставни елементи за тях, в това число устройство, което да създава детайли за автомати от алуминий. Уилсън разяснява в Twitter, че е подготвен да се бори и против новото дело. Той твърди още, че уеб сайтът на компанията му Defense Distributed, в който към този момент е разгласил проекти за някои детайли, е блокиран в някои щати.

Технологиите, които ще трансформират света до 2055 година

Междувременно част от основните прокурори водят диспути в обществените мрежи в опит да привлекат повече внимание към тематиката. Очаквано, мненията са много разграничени, като даже последователи на оръжията са срещу концепцията всеки да може да си сглоби револвер посредством 3D принтер. Други пък считат, че този развой не е чак толкоз елементарен и изисква избрани знания, без които не може да се направи функциониращо оръжие.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР