3D-отпечатаната къща е едноетажна, с площ малко над 100 кв.

...
3D-отпечатаната къща е едноетажна, с площ малко над 100 кв.
Коментари Харесай

Семейство се настани в първата 3D-отпечатана къща в Европа


3D-отпечатаната къща е едноетажна, с повърхност малко над 100 кв. м., с необятен хол и две спални
(снимка: Project Milestone)

Една фамилна двойка в Нидерландия се нанесе в своя нов дом – първата в Европа къща, отпечатана на 3D принтер. Белязано от своята „ органична геометрия ”, бетонното жилище е проектирано да прилича формата на огромен камък.

Проектантите от Project Milestone се надяват да накарат хората да схванат какъв брой обширни са дизайнерските благоприятни условия на методите на 3D принтиране и какъв брой по-големи са те спрямо обичайното жилищно строителство, споделя. Домът е първият законно населен парцел в Европа с носещи стени, направени благодарение на технология за 3D щемпел.

Къщите по технология на 3D щемпел се строят по-бързо и с повече еластичност
(снимка: Project Milestone)

Новоизградената къща съставлява хибрид сред модерния флуиден дизайн и обичайното жилищно програмиране. Домът е едноетажен, с повърхност малко над 100 кв. м., с необятен хол и две спални. С извънредно дебела изолираност и връзка към топлопреносната мрежа, къщата е хем комфортна, хем енергийно ефикасна.

Наред с ексцентричната форма има и други преимущества. Тези домове се строят по-бързо и с повече еластичност. Методът е и по-устойчив от позиция на околната среда, защото е нужен по-малко бетон.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР