394 нови смъртни случаи вследствие на коронавируса само за ден

...
394 нови смъртни случаи вследствие на коронавируса само за ден
Коментари Харесай

Само за ден смъртността от COVID-19 в Испания скочи с 30%

394 нови смъртни случаи в резултат на ковид единствено за ден в Испания - това е фрапантен скок на умрелите с над 30% единствено за един ден, оповестиха здравните управляващи, съобщи Агенция Франс Прес.
До момента умрелите в страната от COVID-19 са 1 720 души. Така Испания е втората най-засегната страна в Европа след Италия.
Само за ден броят на доказаните случаи на болестта се е нараснал с 3 466 индивида, или с 14,6 % за един ден, до 28 572.
Здравните управляващи предизвестяват, че в идващите дни броят на инфектираните ще продължи да нараства лавинообразно.
Страната към този момент е изправена пред дефицит от кревати, откакто под интензивни грижи се намират 1 785 души.
Премиерът Педро Санчес предизвести, че огнището в страната, което към този момент е измежду най-големите в света, ще продължи да се популяризира и утежнява.
"Трябва да се подготвим прочувствено и психически за доста тежки дни напред ", сподели той пред нацията в телевизионно послание.
„ Тепърва ще претърпим вредите от най-силната и огромна зараза, която ще тества до дъно нашите материални и морални благоприятни условия, както и духа ни като общество “, добави той.
Испания е издала заповед за ограничение на свободното напредване на хора по маловажни аргументи. Забраната визира над 46 милиона поданици, които могат да отидат единствено до хранителен магазин, аптека, на работа или доктор, или да разходят кучето си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР