39-то издание на рали Сливен“, този път под бранда Монбат

...
39-то издание на рали Сливен“, този път под бранда Монбат
Коментари Харесай

52 екипажа пристигат за „Монбат Рали Сливен

39-то издание на рали „ Сливен “, този път под марката „ Монбат Рали Сливен “, ще се организира от 28 до 30 юни в сливенския балкан.
По традиция надпреварата е измежду най-силните , желаните и значимите при вземането на точки за българския и балканския рали шампионат.
52 екипажа са подали поръчки за присъединяване в „ Монбат Рали Сливен “, като наред с българските асове в атрактивната конкуренция ще се включат още четири екипажа от Гърция, по два екипажа от Румъния и Турция и по един Унгария и Сърбия.
 Церемониалният старт на „ Монбат Рали Сливен “ ще бъде 28 юни, петък, от 20.30 часа на площад „ Хаджи Димитър “ в Сливен.
В първия спортен ден – 29 юни, събота, екипажите ще преминат 7 скоростни стадия с обща дължина от 100.83 километра . За крайното класиране в рали-спринт шампионата ще се регистрират времената в пет от общо седемте скоростни прави.
Вторият ден ще предложи на състезателите 4 скоростни стадия с обща дължина от 64.80 километра. Сред тях са новата права „ Трапоклово “ и специфичният стадий „ Сините камъни “ с дължина от 33.50 километра.
Награждаването на спечелилите в „ Монбат Рали Сливен “ ще бъде в неделя, 30 юни, от 15.30 часа на площад „ Хаджи Димитър “.
„ По традиция рали „ Сливен “ е най-важният стадий от шампионата на България “, сподели пред медиите шефът на пресцентъра на надпреварата Владимир Гатев. „ Освен това е предпоследен кръг от Балканския рали шампионат на FIA, и водачите в него са с доста малко точки разлика. Като цяло тук е доста значимо място за всички тях “, разяснява още Гатев.
В организацията и провеждането на „ Монбат Рали Сливен “ са ангажирани близо 400 души . Състезанието се обезпечава от 180 полицейски поста по продължение на цялото трасе, както и от 12 специфични автомобила с 30 пожарникари, 6 реанимобила с 6 медицински екипа, 125 маршала, 12 автомобила за сигурност, 7 автомобила за пътна помощ и други “, акцентира Живко Минчев, шеф на ралито.
„ Монбат Рали Сливен “ е втори кръг от Българския рали шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей на FIA.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР