39 станаха потвърдените жертви на рухналия виадукт в северния италиански

...
39 станаха потвърдените жертви на рухналия виадукт в северния италиански
Коментари Харесай

Търсене, траур и въпроси без отговор след трагедията в Генуа

39 станаха доказаните жертви на рухналия виадукт в северния италиански град Генуа. Сред тях има 3 деца.

Докато градът е в печал, прокуратурата стартира следствие за човешка неточност в дъното на нещастието, а италианското държавно управление уточни компанията-оператор на оборудването за виновна.

Грозят я 150 млн. евро санкция, а също и преустановяване на всички концесии. „ Това е невероятна покруса, на първо място тъй като не е станала детонация или случай. Работим по хипотезата за систематичен недостатък в съоръжението”, сподели в Генуа министър председателят Джузепе Конте.
Жертвите от срутения виадукт на автомагистрала в Италия се усилват Около 300 спасители с кучета без отмора претърсват отломките на рухналия мост
Още преди няколко години е имало предизвестия от специалисти, че мостът е в неприятно положение. От службата, отговаряща за поддръжката на пътищата в региона настояват, че бедствието не е можело да се планува.

Междувременно, продължава и търсенето на оживели под тоновете бетон. Издирват се сред четирима и 12 души.

„ До този миг желая да кажа, че не разполагаме с данни за потърпевши български жители, нито ранени, нито починали, популярност Богу. Надяваме се да не се потвърдят сходни опасения”, сподели за bTV консулът ни Росен Руфев.

Търсенето измежду руините е затруднено от огромно парче от виадукта, което има риск да падне върху жилищни здания. Тепърва ще се ревизира кой е разрешил огромното строителство под оборудването.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР