39 са вече жертвите от срутването на моста Моранди в

...
39 са вече жертвите от срутването на моста Моранди в
Коментари Харесай

Спасителната операция в Генуа продължава: Жертвите на трагедията станаха 39

39 са към този момент жертвите от сриването на моста Моранди в Генуа. Три от починалите са деца. Спасителите не престават да търсят оживели. Наложи се и незабавна евакуация на още здания в региона. Прокуратурата стартира следствие кой е отговорен за бедствието, а държавното управление желае оставки в частната компания оператор на моста и се заканва да й наложи огромна санкция и да отнеме концесията.

В директно включване с последна информация от Генуа - Елена Шаханова.

Управителят на област Лигурия Джовани Тоти и кметът на Генуа споделиха, че може да се наложи 8 здания на една от улиците под моста да бъдат съборени, тъй като има възможност той да бъде опустошен. В момента се търси опция за 311 фамилии, като общо към този момент евакуираните са 632.

Според специалисти един от пилоните, издигащ се над постройките, се е наклонил и останалата част от моста може да падне.

Главният прокурор на Генуа след оглед на мястото на нещастието сподели, че тя се дължи на човешка неточност, а не на обреченост.

Концесионерът заяви, че мостът е бил поддържан по стратегия, утвърдена от министерството на превоза. След края на лятото е трябвало да стартира значим ремонт на стойност 20 милиона евро, включващ замяна на поддържащите кабели на моста - така наречен " тиранти ", които не са от стомана. Една от хипотезите е, че тези от железобетон, актуализирани преди години, не са издържали.

 Генуа е в двудневен печал поради сриването на моста Генуа е в двудневен печал поради сриването на моста "Моранди "
Местната префектура усили броя на жертвите на 39. 16 души от потърпевшите се лекуват в болница и 12 от тях са в тежко положение. Издирването на оцел...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР