39 разрешителни е издала инспекцията по труда в Кюстендил на

...
39 разрешителни е издала инспекцията по труда в Кюстендил на
Коментари Харесай

39 разрешителни за работа на непълнолетни през ваканцията в Кюстендил

39 разрешителни е издала инспекцията по труда в Кюстендил на малолетни за работа през ваканцията, която завърши през днешния ден, споделиха от дирекцията. Постановени са и два отхвърли. Отказите  са за момчета. Единият от учениците желал да работи в екип по ремонтни действия по автомагистрала " Струма ", само че специалистите решили, че работата навън не са за момче на такава възраст, вторият случай е за младеж, който желал да стартира в завод за железни заготовки, където изискванията за труд не са подобаващи, тъй като му се постанова да подвига тежки детайли и да работи при нездравословни условия.

Повечето от учениците работили като бармани и сервитьори, както и в кухнята на заведения. Няколко са работили в шивашки завод.

Около половината от трудилите се през ваканцията ще продължат да работят и през образователната година. Изискване има към работното време, то би трябвало да е съобразено с образователната стратегия. Необходимо е още единодушието на учебното заведение, в което учат, както и това на родителите им.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР