39 растения от рода на канабиса са иззети при проверка

...
39 растения от рода на канабиса са иззети при проверка
Коментари Харесай

Спипаха трима с наркооранжерии в селски къщи

39 растения от рода на канабиса са конфискувани при инспекция на частен парцел в местността Старите лозя. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Криминалисти от Хасково и Харманли са ревизирали на 3 октомври т.г. парцела в местността Старите лозя край Харманли, благосъстоятелност на 44-годишен мъж. Във вилата и прилежащите ѝ пристройки те намерили 39 растения от рода на канабиса с забележими следи от обработка на почвата към тях, обособена поливна апаратура и помощна структура от мрежа, тел и дървени колчета. Като съпричастни към развъждането на канабиса са обвинени притежателят на парцела и 50-годишен харманлиец, наемател.

Криминалистите от Харманли са иззели и още 800 грама канабис след инспекция на дом в с. Смирненци. В пристройка към къщата, благосъстоятелност на 54-годишен мъж, са открити канабисовите съцветия.

По случаите в полицейското ръководство са стартирали досъдебно и бързо произвеждане. Полицаи от районно управление (на МВР) Димитровград също са иззели конопени растения. Те са открити при инспекция на дом на улица „ Гоце Делчев “ в града, населяван от 27-годишен софиянец.

Четирите растения и грам зелена изсушена листна маса са предадени с протокол от притежателя им по заведеното досъдебно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР