39% от гражданите се информират за ваксините и ваксинирането срещу

...
39% от гражданите се информират за ваксините и ваксинирането срещу
Коментари Харесай

39% от българите се информират за ковид ваксините от официални източници

39% от жителите се осведомят за имунизациите и имунизирането против COVID-19 от публични източници като Министерството на здравеопазването, Изпълнителната организация по медикаментите, районните здравни инспекции, сайтовете  и . Това сочат от анкета на тематика " Откъде се информирате за имунизациите и имунизацията против COVID-19? ", оповестена на уеб страницата https://plusmen.bg/ за интервала от 29 март до 20 април 2022 година Тя е част от  на Министерството на здравеопазването за изгодите от имунизациите и имунизацията против COVID-19, оповестиха от здравното ведомство.

21% от попълнилите анкетата получават информация за имунизацията от интернационалните организации и здравни институти, 14% - от малкия екран, радиото и вестниците, а 9% - от осведомителни уеб сайтове. Най-малко са информиращите се за коронавирус имунизациите от общопрактикуващ или наблюдаващ доктор - 4%, и от близки и другари - 2%.

В анкетата са се присъединили 195 души.

На уеб страницата  е оповестена нова анкета на тематика " Каква съгласно Вас е повода за намаляващия интерес към имунизацията против COVID-19 в страната? ". Възможните отговори са: отпадането на изключителната епидемиологична обстановка; други тематики, които ангажират публичното внимание в момента; намаляването в броя на новите случаи; множеството хора прекараха и имат вяра, че са защитени; убеждението, че пандемията е завършила или друго.

Към момента най-вече от гласувалите са отбелязали като повода за намаляващия интерес към имунизацията против COVID-19 схващането, че пандемията е завършила.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР