39 общини получиха дарение за подпомагане дейността на доброволните формирования

...
39 общини получиха дарение за подпомагане дейността на доброволните формирования
Коментари Харесай

39 общини получиха дарение от Швейцария за подпомагане дейността на доброволците

39 общини получиха подаяние за подкрепяне активността на доброволните формирования от Конфедерация Швейцария, оповестяват от вътрешното министерство.

 darenie2

Изключително интензивно е съдействието в региона на пожарната сигурност и отбрана на популацията сред България и Швейцария през последните години. Добър образец за това е дългогодишното партньорство сред общините Ловеч и Базел – Ланд и съответните пожарни служби, съобщи шефът на ГДПБЗН основен комисар Николай Николов по време на церемонията по приемане на дарението от Конфедерация Швейцария. Той напомни, че по самодейност на българското посолство в Швейцария и персонално на дипломат Меглена Плугчиева през 2016 година бе осъществено работно посещаване, на което бяха сложени основите на още по-задълбочено партньорство сред двете страни.

Поставихме начало, което би трябвало да развиваме и със взаимно образование и продан на опит сред доброволци от двете страни. Главен комисар Николов със удовлетворение означи, че през днешния ден 39 български общини ще получат друго съоръжение, материали, принадлежности и гумирано облекло. Полученото подаяние е принос към напъните на кметовете от Националното съдружие на общините в България  за възобновяване на функционалностите на доброволците при справяне с пожари и бедствия и  в поддръжка на концепцията, че експертите могат да се оправят в спешни обстановки, подкрепени от подготвени доброволци.

 подаяние Швейцария

Той акцентира, че Министерството на вътрешните работи не търси надзор, а израз на поддръжка, предпочитание за съдействие с българските общини за основаването на доброволни отряди. 70 пожарни автомобила са трансферирани на общините и още 33 транспортни средства, посочи основен комисар Николов. По думите му доброволчеството в България укрепва с всяка година – към този момент има 2948 готови и подготвени мъже и дами, които при нужда оказват помощ на чиновниците на ГДПБЗН.

За мен е огромно наслаждение да бъда тук за представянето на дарението. Посолството на Швейцария изрича признателност на ГДПБЗН и Националното съдружие на общините като наши сътрудници, съобщи НПр. Никол Вирш, заместител – дипломат на Конфедерация Швейцария у нас. Тя посочи, че най-важното е  чувството на взаимност, а днешното подаяние е израз на тази взаимност.

Изпълнителният шеф на Националното съдружие на общините благодари на Конфедерация Швейцария и ГДБПЗН за положителната взаимна работа, за положителното партньорство и съдействие.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР