39 новопотвърдени случая на COVID-19 (коронавирус) за последното денонощие, като

...
39 новопотвърдени случая на COVID-19 (коронавирус) за последното денонощие, като
Коментари Харесай

Намаление на случаите с коронавирус в България за 24 часа, Мутафчийски не коментира как Борисов носи маска

39 новопотвърдени случая на COVID-19 (коронавирус) за последното денонощие, като 11 са постъпили в болница. Общо доказаните случаи на ковид в България станаха 1387, 1107 са " дейни ". Това съобщи началникът на Националния действен щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски.
В София новите случаи са 11, 4 са в болница. Във Видин също има 11 нови случая т.е. това са двете области с най-вече случаи.
Има две разболели се деца - 16-годишно момиче в Разград, и 15-годишно момче от Хасково.
Има 3 нови заболели медици - 1 доктор, работещ в " Софиямед ", и двама санитари от " Пирогов ".
222 души са към този момент излекувани, има и 2 умряли през вчерашния ден, като и двата случая са с доста тежки съпътстващи болести, в това число инсулти - общо 58 смъртни случая.
5312 PCR теста са направени през предходната седмица, 1128 са единствено за последното денонощие. Мутафчийски категорично уточни, че откритите случаи са доста по-малко.
" Лекарите демонстрират по какъв начин се носят маски - дали политиците дават образец, това е тяхна работа. Това, което видях в Народното събрание - носят се вярно ", сподели още началникът на щаба и добави, че няма наблюдения отвън Народното събрание по какъв начин политици носят маски.

Генерал Мутафчийски похвали организацията в Южния парк, само че с уточнението, че е правил ревизия " по обяд ". Рехаво, не се наблюдаваше никакво скупчване, беше неговата оценка и добави, че в случай че по този начин продължи, няма причина в бъдеще " да не се премине към други сходни ограничения ".
Изрично националният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев съобщи, че няма да има санкции за родители, които в този момент не желаят да ваксинират детето си.
Още: " Една трета от болните от COVID-19 по света са в Съединени американски щати, само че наподобява там коронавирусът почва да се смирява "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР