39 ливански граждани, които са пътували от Египет до Еквадор

...
39 ливански граждани, които са пътували от Египет до Еквадор
Коментари Харесай

39 ливанци слязоха на летището в Барселона при междинно кацане

39 ливански жители, които са пътували от Египет до Еквадор са слезли на летище " Ел Прат " в Барселона по време на междинно кацане на самолета и по-късно са отказали да продължат полета с, съобщи БНР.

Това е станало в понеделник 15 ноември, само че стана известно едвам откакто няколко неправителствени организации желаеха страната да се погрижи за тях.

29 от ливанските жители са потърсили помощта на обществените служби и желаят да получат статут на бежанци, а другите 10 са останали на летището и към момента отхвърлят да изоставен постройката. Те са настанени в особено пригодени за задачата пространства.

От управлението на компанията, която ръководи летище " Ел Прат " са им предложили или да се върнат в страната си по генезис или да продължат полета си за Еквадор, само че на този стадий те отхвърлят и двете благоприятни условия. Това накара районният министър на равенството Таня Верге да изиска от централното държавно управление да включи ливанците в държавната стратегия за приемане на бежанци, заявявайки, че " задължението за протекция е интернационално обвързване ".

Медиите в Каталуния незабавно съпоставиха случая с този на летището на балеарския остров Палма де Майорка, когато мароканци принудиха аероплан до Истанбул да кацне поради подправен медицински незабавен случай и използваха приземяването, с цел да избягат от самолета.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР