39 лауреати на Нобелова награда подписаха отворено писмо, в което

...
39 лауреати на Нобелова награда подписаха отворено писмо, в което
Коментари Харесай

Нобелови лауреати призоваха Путин да не бъде признаван за законно избран президент

39 лауреати на Нобелова премия подписаха отворено писмо, в което приканват международните водачи да усилят поддръжката си за Украйна и да не признават Владимир Путин з а законно определен президент на Русия, предава " Ройтерс ".

" Режимът на Путин сподели, че съставлява директна и ясна опасност за цялото човечество " , се споделя в негов писмо, оповестено от изданието " T-Invariant " (в регистъра на " непознатите сътрудници " ). " Пълномащабната експанзия против Украйна и убийството на Алексей Навални издигат опасността на ново равнище , защото режимът на Путин към този момент не вижда никакви ограничавания за нарушаването на човешките права и интернационалните правила. "

Ако международните водачи откажат да признаят Путин за избран отново президент, това " ще изпрати мощен сигнал към света, че той към този момент не може да се смята за " сътрудник " , споделят учените.

Те също по този начин приканват за доста увеличение на помощта за Украйна, която " би трябвало да завоюва, а не просто да не загуби " във войната , както и поддръжка за демократичната съпротива в Русия, руснаците, търсещи леговище заради тяхната антивоенна позиция, и организации на съветската народна власт и анти-Путин, в това число самостоятелни медии.

Сред подписалите апела са учени, икономисти и писатели , в това число белоруската писателка Светлана Алексиевич, иранската правозащитничка и юрист Ширин Ебади, украинската правозащитничка и началник на Центъра за цивилен свободи Александра Матвийчук и американският имунолог Дрю Вайсман.
 Русия умува дали да упрекна Запада в
Русия умува дали да упрекна Запада в " тероризъм "

Британският външен министър Дейвид Камерън отхвърли изказванията на Русия като " цялостни нелепости "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР