39 жертви и извънредно положение в Генуа след срутването на

...
39 жертви и извънредно положение в Генуа след срутването на
Коментари Харесай

39 жертви и извънредно положение в Генуа след срутването на моста „Моранди“

39 жертви и изключително състояние в Генуа след сриването на моста „ Моранди “
Италианският министър-председател Джузепе Конте разгласи 12-месечно изключително състояние в Генуа, откакто там се срути мост, който умъртви най-малко 39 души, трима от които деца.

"Проведохме среща на кабинета, в която взехме решение да обявим 12-месечно изключително състояние, както и предоставихме първа сума от 5 милиона евро за фонда за изключителни ситуации", съобщи Конте пред медиите по време на конференция.

От случая насам цяла Италия е обхваната от яд и всички считат, че толкоз значим за инфраструктурата обект не може просто внезапно да се срине.

Но през вчерашния ден към 13.00 часа българско време мостът „ Моранди “ се срути. Той е част от автомагистрала А10. Движението по моста „ Моранди “ постоянно е било доста натоварено. Той играе значима роля за реализиране на транспортните връзки с Франция и с летището на Генуа.

Мостът е издигнат през 60-те години на предишния век и е ремонтиран неведнъж.
 39 жертви и изключително състояние в Генуа след сриването на моста „ Моранди “ 39 жертви и изключително състояние в Генуа след сриването на моста „ Моранди “ / БГНЕС
И през днешния ден спасители претърсват останките за оживели, само че с всеки минал час вярата да намерят оживели понижава.

Министърът на вътрешните работи Матео Салвини сподели, че ще проверява и ще разбере кой е виновен за сриването, тъй като "не е допустимо през 2018 година да можеш да работиш и да умреш при такива условия “.

От през днешния ден стартира двудневния печал в Генуа.
 Италианският министър-председател Джузепе Конте разгласи 12-месечно изключително състояние в Генуа Италианският министър-председател Джузепе Конте разгласи 12-месечно изключително състояние в Генуа / БГНЕС
„ В израз на тъга, взаимност и поддръжка на всички поданици на Генуа за роднините на починалите вследствие на сриването на моста „ Моранди “, градската администрация афишира сряда, 15 август, и четвъртък, 16 август за дни на печал “, оповестяват от локалната администрация.

Италианското държавно управление съобщи през днешния ден, че желае да анулира контракта, даден на компанията, която ръководи автомагистралите на страната и да й наложи голяма санкция след сриването на моста край Генуа, при което починаха минимум 39 души.

"Първото нещо, което би трябвало да се случи е, че ръководителите на Autostrade per l'Italia би трябвало да изоставен. И при съществуването на нарушавания, разгласявам, че сме почнали процеса за вероятно отдръпване на контракта им и санкция от 150 милиона евро", сподели министърът на превоза Данило Тонинели във Facebook. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР