39-ият контингент от Българската армия за участие в операцията на

...
39-ият контингент от Българската армия за участие в операцията на
Коментари Харесай

39-ият контингент заминава за Афганистан със знамето на Стара Загора  

39-ият контингент от Българската войска за присъединяване в интервенцията на НАТО „ Решителна поддръжка ” отпътува за Афганистан със знамето на Стара Загора. На тържествената гала по изпращането на контингента то беше връчено от заместник-кмета Иванка Сотирова, която пожела на воините сполучлива задача. 

160 военнослужещи със конструкция народен детайл, рота за защита, екип от съветници и щабни офицери влизат в общия състав на 39-ия български боен контингент, квалифициран във военно формирование 48 430 - Стара Загора.

„ Изпращаме ви в Афганистан с убедеността, че представяте нашата страна пред обществеността там и пред интернационалните сили, че вие олицетворявате приноса на нашата страна към интернационалния мир и сигурност. Вие сте готови и ще ви чакаме отново тук, след осъществяването на задачата си, в цялостен строй ", сподели на състава заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев и му пожела триумф. 

Задачите, които ще извършват българските военнослужещи в задачата на НАТО в Афганистан са свързани главно с организирането на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летището в Кандахар и с образованието и методическото подкрепяне на формирования от Афганистанската национална войска.

Националният пълководец на контингента е полковник Красимир Горанов увери, че ще съставът ще посвети цялото си умеене на осъществяване на задачата и ще сведе до най-малко рисковете, с цел да отбрани най-ценното благосъстояние - " живота и здравето на всеки един от нас ”.
Помощник, народен пълководец на контингента за Кабул е полковник Мирослав Маринов, асистент народен пълководец на контингента за Кандахар е подполковник Вичо Вичев, а пълководец на ротата за защита –  капитан Росен Начев от военно формирование 48 430 - Стара Загора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР