39-годишният Валери А. и 30-годишната Антония Т. са предадени на

...
39-годишният Валери А. и 30-годишната Антония Т. са предадени на
Коментари Харесай

Мъж и жена от Добрич отиват на съд за държане и разпространение на наркотици

 39-годишният Валери А. и 30-годишната Антония Т. са предадени на съд за държане за разпространяване и за разпространяване на високорискови наркотични субстанции на стойност 1720 лв. без съответно позволение. Престъплението по член 354а, алинея 1, предложение 4 и 5 от Наказателния кодекс е осъществено от двамата подсъдими като продължавано действие и в съучастничество.

39-годишният Валери употребявал марихуана, от време на време и кокаин.  След като се завърнал от чужбина, Амет, както е прочут в ромската махала в Балчик, решил да продава опиати и по този начин да се устоя. До задържането му на 18 юли 2019 година той продавал на марихуана, амфетамини и метамфетамини на седем-осем наркозависими лица, които били негови клиенти.

Съучастничката му Антония постоянно посещавала Германия, където проституирала, с цел да си набира средства за живот. Употребявала и опиати. В началото на юли 2019 година двамата се срещнали. Антония поискала да продава опиати, защото била безработна и без приходи. Тя разпространявала опиатите в долната част на ромската махала в Балчик, а Амет – в горната.

На 18 юли 2019 година двамата пристигнали в ромската махала " Максуда “ във Варна и от незнайно лице купили опиати на стойност 2500 лв.. Амет дал 2000, а Антония – 500 лв.. На връщане към Балчик колата на Амет била спряна за полицейска инспекция. Така били открити опиатите, измежду които и кокаин.

След това почнал оглед и претършуване на жилищата, в които двамата живеели. Намерена била електронна везна, самозалепващи се пликчета, трева, като общото количество марихуана било близо 30 грама, близо 60 грама метамфетамин, всичко на стойност 1720 лв., както и пари в брой.  

Освен за държане за разпространяване и за разпространяване на опиати, Валери ще дава отговор пред съда и за осъществяване на покупко-продажби и финансови интервенции със средства, добити посредством незаконна активност. С изкараните пари от разпространяването на дрогата той си купил два леки и товарен хладилен автомобил.

Подсъдимият Валери А. е с мярка за неотклонение " Задържане под стража “, която му е била избрана незабавно след установяването му като дилър на дрога на 18 юли 2019 година В момента той е наведен във варненския затвор. Съучастничката му Антония Т. е на независимост с парична гаранция от 500 лв.. И двамата са с наложена мярка за процесуална насила " Забрана за овакантяване на България “.

Предстои делото против тях да бъде планувано за разглеждане в Добричкия областен съд.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР