39-годишният Иблямен А., който беше предаден на съд от Окръжната

...
39-годишният Иблямен А., който беше предаден на съд от Окръжната
Коментари Харесай

Осъдителна присъда и 1000 лева глоба за водач, дал подкуп, за да избегне проверка за алкохол

39-годишният Иблямен А., който беше предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна за даден рушвет на полицейски чиновници, с цел да не бъде тестван за алкохол, получи наказване 1 година отнемане от независимост с тригодишен изпитателен период. С присъдата, постановена при изискванията на кратко правосъдно разследване, му бе наложена и санкция от 1000 лв..

Престъплението по член 304а, алинея 1, по отношение на член 304, алинея 1 от Наказателен кодекс е осъществено на 30 януари тази година в град Дългопол. Подсъдимият управлявал автомобила си от Айтос към Провадия.

Около 4,27 часа сутринта полицейски чиновници го спрели за инспекция. 39-годишният Иблямен бил поканен да отиде до служебния автомобил, с цел да бъде тестван за съществуване на алкохол с дрегер, само че отказал.

След отхвърли единият чиновник на реда почнал да приготвя ваучър за здравно проучване, а сътрудника му – предписание лидерът да не ръководи МПС под въздействието на алкохол. Подсъдимият декларирал няколко пъти, че няма да даде кръв за проучване, вадел пари от портфейла си и ги предложил на чиновниците, с цел да не изпълнят служебните си отговорности.

Бил предизвестен, че дейностите му се записват от инсталираната камера в полицейската кола.

Въпреки това Иблямен съумял да остави две банкноти по 20 лв. на прага на лявата врата на служебния автомобил, по-късно отишъл до дясната и хвърлил пред седалката още 2 банкноти по 10 лв.. „ Айде, готово! “, споделил на полицейските чиновници и тръгнал към колата си. Настигнат бил от служителите на реда, които му сложили белезници и уведомили дежурната част за случилото се. Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР