39-годишният Д.И., предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната

...
39-годишният Д.И., предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната
Коментари Харесай

Татуист-наркоман получи 21-та си присъда във Варна

39-годишният Д.И., предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за обир, представляващ рисков рецидив, ще търпи в затвор следващото си наказване отнемане от независимост за период 2 години и 6 месеца. Това ще бъде 21-та му присъда, защото в правосъдното досие на подсъдимия са записани досега 20 осъждания.

39-годишен мъж заживял във Варна преди четири години. Занимавал се с правене на татуировки и бил добре прочут на органите на реда поради честите си незаконни прояви. На 15 септември 2017 година при изискванията на рисков рецидив той се възползвал от положението на мъж, който бил очевидно пийнал, и лишил мъжката му чантичка с мобилен телефон, СИМ-карта и 1800 лв.. Според съдебно-оценителната експертиза отнетото със мощ е на стойност 2075 лв.. Веднага откакто направил грабежа, подсъдимият изхвърлил чантата, като задържал мобилния телефон и персоналната карта на ограбения варненец. По-късно продал на неустановено по делото лице мобилното устройство.

След разкриването и уличаването му като причинител на грабежа, Д. намерил и върнал телефона " LG magma “ и персоналната карта на жертвата, като телефонът бил със строшен екран. Според заключението на назначената по делото съдебно-психиатрична експертиза подсъдимият страда от синдром на взаимозависимост към алкохол и е привързан към  опиати. Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР