39-годишният адвокат Йордан Тодоров оглави общинската организация на БСП в

...
39-годишният адвокат Йордан Тодоров оглави общинската организация на БСП в
Коментари Харесай

39-годишен адвокат оглави левицата в Кюстендил

39-годишният юрист Йордан Тодоров оглави общинската организация на Българска социалистическа партия в Кюстендил. Той е правист и общински консултант в града. Завършил е право в ЮЗУ " Неофит Рилски ". Кариерата му стартира като юрист в Областната администрация в Кюстендил, по-късно остава юрист на частна процедура. Тодоров бе и в листите за народни представители на Българска социалистическа партия през предходната година.
В конференцията на общинската организация на Българска социалистическа партия участваха 73 делегати, а водещ на партийния конгрес беше регионалният шеф от служебното държавно управление Александър Пандурски. Кандидатите да оглавят локалната партийна организация бяха трима - Десислава Разсолкова, ръководител на младежката организация на Българска социалистическа партия, Милчо Христов и Йордан Тодоров. След скрито гласоподаване Тодоров завоюва с 43 гласа, надлежно другите двама претенденти получиха утвърждението на 13 и на 20 делегати.
Изборният конгрес стана належащ поради устава на столетницата. Според него определени народни представители не могат да оглавяват партийните централи. Така националният представител Бойко Клечков трябваше да сдаде поста на младия правист. Подобен е и въпросът с Борислав Гуцанов, който оглавяваше левицата във Варна, както и Мая Димитрова, председателка на добричките социалисти.
Градският съвет на Българска социалистическа партия във Варна разиска настоящата политическа конюнктура в страната и военните дейности на територията на Украйна.
По предложение на регионалния ръководител на Българска социалистическа партия и сегашен депутат Борислав Гуцанов за краткотрайно изпълняващ длъжността градски ръководител на организацията във Варна до провеждането на постоянна конференция беше определен Павел Раличков. Той бе в челните места на листата на Българска социалистическа партия на парламентарните избори през 2021 година. Роденият на 13 ноември 1981 година татко на три деца е потомствен социалист, инженер по обучение, със компетентност " Компютърни системи и технологии ". Специалист е и по авиационна логистика.
За зам.-председател на варненската Българска социалистическа партия, на който е поверено да работи интензивно с младите членове и симпатизанти, бе определена Зорница Василева.
Цветко Цветков завоюва изборите за кмет на кметство Лесново, Община Елин Пелин. Tой бе повдигнат от Инициативен комитет и подсилен от Българска социалистическа партия и победи Таня Иванова на втори тур с 297 гласа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР