39-годишната Цвета Мирчева е осиновена преди 30 г. Не е

...
39-годишната Цвета Мирчева е осиновена преди 30 г. Не е
Коментари Харесай

Онкоболна намери сестра си след 39 г., за да живее

39-годишната Цвета Мирчева е осиновена преди 30 година Не е търсила биологичните си родители до предходната година. Но стартира. Защото се разболява от левкемия.
В края на март м.г. на младата жена е сложена тежка диагноза - остра миеловидна левкемия. Единственият й късмет за живот е лекуване със стволови кафези или костен мозък от донор.
„ Решиха със стволовите кафези да опитаме. Трябва да имаш прецизен донор, който не е наложително да бъде биологичен родственик, само че е желателно да бъде съчетаем. Бях записана в Александровска болница за претендент донор, само че получих отговор, че в международен мащаб поради сложността на стволовите ми кафези, не може да се открие такъв”, споделя Цвета пред Нова телевизия.
Тогава младата жена стартира да търси биологичните си родители и възможни братя или сестри. За да избави живота си.
„ От акта, който ми е публикуван след осиновяването, написа, че съм родена 1978 година. Но дали това е по този начин, просто гадаем”, изяснява Цвета Мирчева.
10 години тя е щерка на страната. Живее в дом. След това е осиновена.
„ Никога няма да не помни по какъв начин в учебно заведение, когато започнах първи клас, са ни делили на градски и домски деца”, споделя младата жена.
Осиновителката на Цвета й споделя, че има сестра. Анонимен чиновник от системата пък схванал за тежката диагноза на младата жена, отваря делото й и й дава нужната информация. Така след 39 години Цвета се среща със сестра си Лили. Оказва се, че и тя е израснала в дом за деца. Биологичната майка на двете през днешния ден е на 73 години и е в дом за възрастни хора. А татко им е незнаен.
Лили обаче е безапелационна, че ще помогне на Цвета.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР