39-годишната жена е едноличен собственик на дружествотоЖурналистката Росица Александрова Кирева

39-годишната жена е едноличен собственик на дружествотоЖурналистката Росица Александрова Кирева ...

Журналистка ще получи 194 милиона за ремонт на жп линията Пловдив-Бургас.39-годишната жена е едноличен собственик на дружеството

Журналистката Росица Александрова Кирева се оказа собственик на фирма „РОС БГ” ЕООД, претендираща да получи от оперативните програми обществена поръчка за модернизацията на жп линията Пловдив-Бургас за 194 млн.лева. Росица е главен редактор на регионалната радиостнация на Дарик в Хасково.

39-годишната журналистка е едноличен собственик на дружеството, което участва в една от най-големите обществени поръчки в България. Родена е, живее и работи в Хасково, пише Флагман.

Известна е в гилдията с второто си име - Александрова. В официалния сайт на Дарик радио, е посочена като „главен редактор  и журналист с 14-годишен опит, 3 години от които в София." Не е известно някога да се е занимавала с друго, освен журналистика, както и да има инженерно или икономическо образование. Живее на семейни начала със Сейхан Асад Ахмед, с когото е съдружник в „Одессаинвест 2012”ООД.  Сейхан Ахмед развива скромен строителен бизнес в Хасковския регион, установи проверка на Флагман.

Собственикът на апартамента в панелката в  ж.к.”Меден рудник”, където е седалището на фирмата, претендираща за сериозната обществена поръчка, е Райно Стоянов. Той е племенник на хасковския адвокат Димо Стоянов, който е едно от знаковите лица на СДС за Южна България.

Източник: skandal.bg