39-годишен шофьор на ТИР блъсна и уби велосипедист на пътя

...
39-годишен шофьор на ТИР блъсна и уби велосипедист на пътя
Коментари Харесай

Тираджия, приел успокоителни, блъсна и уби колоездач, а след това удари джип с 4 души

39-годишен водач на ТИР блъсна и умъртви велосипедист на пътя Кубрат-Русе, а по-късно влезе в насрещното и удари джип, в който са пътували трима възрастни и едно дете, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград.

Катастрофата е станала към 21 часа в региона на село Беловец. Товарен камион " Рено " с прикачено полуремарке, ръководен от 39-годишен лидер от Кубрат, застига и блъска движещия се в посока Кубрат 36-годишен велосипедист. След това се отклонява в платното за насрещно придвижване и блъска джип " Мерцедес ", каран от 49-годишен мъж от Тутракан.

В автомобила са пътували и две дами и дете. При произшествието на място е умрял велосипедистът от Кубрат. Водачът на мерцедеса, както и спътничките му - две дами на 49 и 33 години, както и 8-годишно дете, не са потърпевши. Жените и детето обаче ще бъдат прегледани в болница в град Русе по тяхно предпочитание.

Пробата на лидера на ТИР-а с " Drug test 5000 " е позитивна на бензодиазепин (успокоителни и приспивателни лекарства, резултатът от които се показва в притъпяване и закъснение на чувствителността на мозъка към външни тласъци. Употребяват се и за преодоляване на абстиненция при лекуване на алкохолизъм и наркомания, както и за управление на епилептични припадъци - бел.ред.).

Образувано е досъдебно произвеждане.

Един човек е умрял, а 32-ма са потърпевши при 25 тежки пътнотранспортни случая през миналото денонощие, сочат данните на Министерство на вътрешните работи. В София са станали пет тежки и 24 леки пътнотранспортни катастрофи, при които има петима ранени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР