39-годишен русенец е обвинен в убийството на дъщеря си и

...
39-годишен русенец е обвинен в убийството на дъщеря си и
Коментари Харесай

Трагедия в Испания: Русенец е обвинен в убийството на дъщеря си и съпругата си

39-годишен русенец е упрекнат в убийството на щерка си и брачната половинка си. Трагедията се е разиграла в неделя в дома им в Мостолес в Испания. По телата на жертвите са нанесени многочислени прободни рани. Извършителят е направил опит за самоубийство, само че в това време е открит от полицията и настанен в болница. Днес е било погребението на 29-годишната майка и детето ѝ. Испанските управляващи проверяват аргументите за убийството.

Иринка Спасова и Галин Стоянов живеят в Испания от седем години. Той е бил монтьор, а тя маникюристка. Според испански медии откакто умъртвил Иринка и 6-годишната си щерка, Галин написал на свои другари за закононарушението и споделил, че счита да се самоубие. Открит е от полицията и от незабавната помощ в дома си с прободни рани в крайници и в гърдите.

За приятелката на Иринка - Яница Добрева, новината за гибелта ѝ е шокираща.

Яница Добрева: " Можеше да се разчита на нея. Много хубаво се грижеше за детенцето си. Мисля, че се надяваше и си правеше проекти да се върне един ден. Мисля, че нещата не вървяха в нейния дом ".

Детството на Иринка е минало в русенското село Юпер. Връщала се е всяка година.

Костадинка Кръстева: " Потресени сме цялото село. Голяма покруса. Да посегне на детето си, на жена си. Хубаво момиченце беше, работно. Знаеш ли на другия какво му е било в главата, какво е станало ".

В читалището в село Юпер описват по какъв начин тази година Иринка дружно с щерка си особено се прибрали от Испания, с цел да вземат участие на събора в Копривщица.

Даринка Пенева, секретар на читалището в с. Юпер: " Беше доста щастлива ".

Родителите на Иринка и брат ѝ са отпътували за Испания за погребението. Испанските управляващи не са разрешили тя и щерка ѝ да бъдат заровени в България, тъй като се води следствие. В град Мостолес е разгласен тридневен печал.

кореспонденти: Д. Василева, Пл. Тонева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР