39-годишен мъж е заподозрян за пожара край трите хасковски села

...
39-годишен мъж е заподозрян за пожара край трите хасковски села
Коментари Харесай

Пожарът между хасковските селата тръгнал от нерегламентирано сметище

39-годишен мъж е обвинен за пожара край трите хасковски села Любеново, Родопи и Брягово.

„ Абсолютно безконтролно държание на хората – локален човек отива, оставя си отпадъците в покрайнините на селото, възпламенява ги и ги оставя да горят – това се случи няколко пъти през вчерашния ден. Така и в Сакар планина – стана пожар през вчерашния ден, при идването на сътрудници да гасят, виждат трактори, които бягат от мястото на пожара – чистили са пасища. Значи, не знам тия хора с пасищата по какъв начин не схванаха, че висока температура и мощен вятър е извънредно рискова комбинация”, сподели шефът на пожарната в Хасково Николай Вълчев.

Цяла нощ са траяли дейностите на огнеборците по локализирането на огъня. Към този миг на терен остават на място 100 пожарникари, военнослужещи, горски чиновници, които ще правят надзор по периметъра на пожара, който към този момент е сподавен.

От прокуратурата оповестиха, че досега е открито, че в началото огънят е тръгнал от нерегламентирано бунище в покрайнините на село Брягово, където в издълбана яма били запалени облекла, изхвърлени от 39-годишния А.Н. Впоследствие пламъците били угасени от непосредствен на А.Н., само че сметищните боклуци траяли да тлеят и от вятъра пожарът се е увеличен към село Любеново и Родопи.

Евентуалният причинител е настанен в болнично заведение за проучване на здравословното му положение. Той не е осъждан и не е престъпно проявен.

Пожарът обхвана 8 000 декара повърхност, като унищожи близо 4 хиляди декара гора. Предстои да бъде осъществен оглед, както и да бъдат назначени пожаро-техническа и оценъчна експертизи. Няма заплаха за жителите и къщите в трите села, около които се е популяризирал пожара.
5
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР