39 години по-късно България отново има скиор на подиума в

...
39 години по-късно България отново има скиор на подиума в
Коментари Харесай

Алберт Попов с исторически първи подуим за Световната купа по ски алпийски дисциплини

 Efbet Article Horizontal 1180X300
39 години по-късно България още веднъж има скиор на подиума в старт от Световната купа! Алберт Попов приключи на трето място в слалома в Палисейдс Тахо (САЩ). Той раздели позицията с Клеман Ноел (Франция), като остана на 19 стотни от втория Тимон Хоган (Норвегия) и на 24 от спечелилия Александър Стийн Олсен. Така Попов се качи за първи път на подиума в старт за Световната купа, което български играч не бе правил от 39 години насам.

Последният подиум за Световна купа за България е от 16 декември 1984 година, когато Петър Попангелов приключва трети на слалома в Мадона ди Кампильо (Италия). Сребърният медалист от шампионата на планетата тази година Александрос Гинис от Гърция в началото беше победител. Около 30 минути след края на надпреварата обаче той беше дисквалифициран поради пропусната врата.
В генералното класиране за Световната купа отпред е Марко Одермат (Швейцария) с 1466 точки, следван от Александър Омод Килде (Норвегия) с 1080 и Хенрик Кристоферсен с 874 точки. Попов е 42-и със 160 точки. В подреждането за дребния бистър глобус в дисциплината водач е Лукас Бротен (Норвегия) с 466 точки, следван от Кристоферсен с 434 и Даниел Юл (Швейцария) с 401 точки. Алберт Попов е 16-и със 160 точки.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР