39 европейски компании са подали заявки за закупуването на общо

...
39 европейски компании са подали заявки за закупуването на общо
Коментари Харесай

Предлагането надхвърли търсенето в трите търга за общо купуване на газ в ЕС


39 европейски компании са подали поръчки за закупуването на общо 16,49 милиарда кубически метра газ, заяви изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия Марош Шефчович, отговарящ за Зеления пакт. Той оповести резултатите от завършилия в сряда трети търг за взаимно закупуване на синьо гориво, проведен от Европейската енергийна платформа. 

Предложенията на доставчиците са достигнали 18,1 милиарда кубика, посочи Марош Шефчович, представен от БНР. Общото предложение на доставчиците от трите взаимни поръчки възлиза на над 50 милиарда куб м. газ, а общото търсене - на над 34 милиарда  

Шефчович дефинира резултата като " отличен и рекорден ": " Платформата на Европейски Съюз непрестанно дава отлични резултати при общите поръчки и координирането на покупките на природен газ. Това демонстрира, че енергийната платформа на Общността оказва помощ на Европа да диверсифицира доставките си на газ отвън Русия и съгласно RepowerEU. Когато използваме груповата си тежест, с цел да договаряме по-поносими енергийни доставки и да поддържаме конкурентоспособността на европейския бизнес, то това в действителност работи “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР