39 българи се прибират с полет от Делхи в България.

...
39 българи се прибират с полет от Делхи в България.
Коментари Харесай

Захариева: 39 българи се прибират с полет от Делхи, организира се втора група

39 българи се прибират с полет от Делхи в България. За това заяви в профила си във Фейсбук министърът на външните работи Екатерина Захариева.
От Делхи излетя самолетът, с който у нас се прибират 39
Малко след 14 часа от Делхи излетя " аероплан на българската самолетна компания Би Ейч Еър, с който в София се прибират 39 жители на България, 9 жители на Румъния и 2 от Унгария. Благодаря на сътрудника Субрахманям Джайшанкар за помощта да организираме завръщането на жителите на Европейски Съюз.
Преди малко от летището Денпасар на остров Бали излетя и евакуационен полет, проведен от Европейски Съюз. На борда на самолета, който ще кацне във Франкфурт, е и група български туристи.
Посолствата и консулствата ни в целия свят не престават непрекъснатата работа по образуване на завръщането на още български жители в родината. Благодаря им за самоотвержения труд. ", приключва поста си външният министър.
Захариева е поискала да бъде обезпечено и друго позволение за политане на аероплан на Би Ейч Ер от Делхи, с който в Европа би трябвало да се приберат нова група жители на България, Белгия, Испания, Финландия, Хърватия, Словения, Португалия, Гърция, Полша, Република Северна Македония и Черна гора, прибавят от пресцентъра на външното ни министерство, представени от " 24 часа.
Координацията на полетите се прави от българския дипломат в Делхи Елеонора Димитрова.
В Индия е въведена национална карантина от 24 март. Има цялостна възбрана за излизане от домовете. В страната са прекъснати всички вътрешни полети и транспорти, транспортиращи пасажери, в това число рейсове, влакове и метро до 31 март. Движат се единствено транспортни средства, които придвижват артикули.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР