''За съжаление сме заринати от какви ли не актуалности. Всъщност,

...
''За съжаление сме заринати от какви ли не актуалности. Всъщност,
Коментари Харесай

Крум Зарков пред ФАКТИ: Нима без тази държава тази олигархия би била възможна?

''За страдание сме заринати от какви ли не актуалности. Всъщност, става дума за документ на Съвета на Европейския съюз, който в границите на процедурата на европейския учебен срок, която би трябвало да стикова, жестоко казано, икономическите политики, реши, че е належащо на България да бъде припомнено, че тя е под мониторингов механизъм, защото върховенството на правото, правосъдната ни промяна, има отношение към цялостното развиване на нашата нация, а оттова и на развиването на Европейския съюз'', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия в 44-ото Народно заседание - Крум Зарков. Думите му са мотив обстоятелството, че в последна сметка, под една или друга форма, мониторингът от Европейска комисия по отношение на България към този момент остава.

''Това, което се случи е, че господин Жан-Клод Юнкер по безусловно политически аргументи и значително обезсмисляйки така наречен справедлив аршин на отчета, даде обещание в някакъв чудноват другарски диалог на нашия министър-председател, че този механизъм ще отпадне. За да извърши обещанието си, Европейската комисия направи отчет през октомври месец предходната година, в който фактически предложи този механизъм да отпадне. Но за отпадането му, за окончателното решение, се изчаква мнение на Съвета и мнение на Европейския парламент. Е, Съветът, не тъкмо по този въпрос, само че в границите на различен механизъм, изрази съгласно нас сериозно мнение и ние бяхме длъжни в Народното събрание да сложим въпроса. За страдание вие вярно отбелязвате, че вместо да провокира сериозен диалог по това какво тъкмо остава да се направи по този начин, че да удовлетворим стандартите за същинска правова страна, влезнахме в обвиняване за подправени вести и обидни реплики един към различен. След което идната порция вести от 8:00 във Facebook замете и тази тематика под килима'', продължи по тематиката социалистът.

Водещата Маринкова запита госта си за повода, заради която България към момента е следена от Европейска комисия, а той ѝ отговори по този начин: ''Заради липса на неоправдателни присъди, свързани с корупцията по високите етажи на властта, най-общо казано. И би трябвало да кажем, с цел да е ясно: ние сме официално към момента под подобен мониторингов механизъм. Европейският съюз работи за различен общ за всички държави-членки механизъм, който да наблюдава върховенството на закона. Но сега, в който си приказваме, България е към момента, дружно с Румъния, това са единствените две страни, които са сложени под подобен много позорен за всички нас като българи механизъм.''
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР