''Това са 100 човека за 1 месец, толкова са 15

...
''Това са 100 човека за 1 месец, толкова са 15
Коментари Харесай

IT предприемач: Ще си спестим милиарди, ако дигитализираме здравеопазването ни

''Това са 100 индивида за 1 месец, толкоз са 15 000 часа труд, това съставляват. Като цяло са задоволително, с цел да се направи разбор и да се каже какво би трябвало да се направи.След 15 000 часа труд най-малкото ще имаме някаква архитектура за системата на опазването на здравето. Стойността на този труд е 200-300 хиляди евро'', това съобщи в предаването '''ЕвроДикоФ'' по ТВ Евроком IT предприемачът Ивайло Славов, който е част от групата IT бизнесмени, които изявиха предпочитание да оказват помощ на страната с 15 000 часа безвъзмезден труд, който труд да бъде ориентиран към дигитализацията на българското опазване на здравето.

''Ако има предпочитание да се направи нещо, с нашата експертиза напълно умерено може да се направи вярната инфрастуктура. В идващите 2-3-4 години да създадем такава система на опазването на здравето, тъй че да имаме едно положително опазване на здравето. То не е подарък, по-скоро е подаяние. За разлика от всички останали, които се чудеха какво да вземат, ние седнахме и помислихме какво можем да дадем. А то е работни часове'', изясни Славов.

Той загатна, че 20 години се вършат състезания, апелират се, като в последна сметка нищо не се случва. Според него е по този начин мъчно, тъй като има доста зависимости - от една страна лечебните заведения, от друга НЗОК, от трета страна всички държавни институции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР