''Това от историята се знае, че когато се появи чувство

...
''Това от историята се знае, че когато се появи чувство
Коментари Харесай

Проф. Евгений Дайнов пред ФАКТИ: Путин не е световен лидер, а регионално вождче

''Това от историята се знае, че когато се появи възприятие за опасност на цялото, на нацията, в тази ситуация на националната страна, тогава се сработват механизми на самоотбрана и оцеляване, при които хората се подреждат зад тези водачи, които имат сега.В момента в света има доста по-големи парадокси. Има хора в Западна Европа, водачи, които са им се вдигнали чудовищно, с някакви чудовищни проценти поддръжката от популацията. Да, по време на рецесия хората застават зад водачите, които имат. Това е от дълго време прочут факт, въпросът е какво става с това доверие, когато рецесията свърши'', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ политологът проф. Евгений Дайнов.

Измеренията на пандемията от ковид в България, проф. Дайнов разяснява по този начин: ''Факт е, че в България доста малко случаи има, няма гърмеж, няма детонация, нямаме и тестване. Вижте, в случай че имаше същински гърмеж, в случай че имаше същинска детонация, в случай че имаше нещо сходно на Северна Италия, ние щяхме да имаме познати, които са починали, щяхме да имаме познати, които са заболели. Няма, множеството българи не познават такива. Очевидно, че в България е дребна тази заболеваемост и тук сработва един инстикт, който апропо е от социализма. Ако помните преди време се помиряваха хората в България с доста неща, тъй като постоянно може да бъде по-зле. Всички споделяха: ''Виж в Румъния, Чаушеску ги остави без ток и без храна''. Половин Румъния просеше по ЖП гарите. И българинът си споделя: ''Ей, може да бъде по-зле''. И защото може да бъде и по-зле, и защото по принцип народите застават зад своите водачи в изключителни обстановки, междинният българин си споделя: ''Ми, хубаво в този момент, хвали се индивидът, може да бъде по-зле, я виж Италия''.

Най-рисковите групи са освен гетата в градовете, само че и дребните обитаеми места, където хората живеят по един южноевропейски метод. Те живеят на открито, те живеят на селския площад, пред магазина, пред кафенето, в случай че има такова, и те не могат да си показват живота като нещо друго от непрекъснатото групово разискване на селски работи, на международни работи. Така че в България има много рискови групи, които не са единствено ромските махали. И не, тези, да ги назовем рискови групи, не са шведи, те не съблюдават никаква обществена отдалеченост. Аз до през вчерашния ден 40-50 дни бях по провинцията, не бях в София, огромна част от селата започнаха да поставят маски преди две седмици. И то по-младите.''
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР