''Това, което се случи, е очаквано (б.р. изкараните. Управляващата ни

...
''Това, което се случи, е очаквано (б.р. изкараните. Управляващата ни
Коментари Харесай

Лидерът на БОЕЦ пред ФАКТИ: Пеевски и Доган са господари на Борисов и Гешев

''Това, което се случи, е предстоящо (б.р. изкараните. Управляващата ни мафия ще се пробва по всевъзможен метод да манипулира публичното мнение, да вкарва разделяне в хората, да омаскари митингите, да внуши някакви потоци на заплащания, зависимости и така нататък Както ще го създадат и така наречен ръководещи партии. Тези ползи са невероятни. Това, което се случва сега в България, е невиждано. През миналите десетилетия сме имали сходни случаи, само че този чист, цивилен публичен яд, който извади на първо място младежите на площадите, е нещо уникално''. Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ водачът на гражданско съдружие ''БОЕЦ'' - Георги Георгиев.

''Не единствено политическа рецесията, тя е обществена, тя е даже и икономическа, въпреки че към момента не се усеща, само че ще бъде усетена. Тя е, на първо място, институционална рецесия. Пълен, цялостен срив на всички институции и управляващи сега в страната. Това в този момент е видно с цялата си грубост на безпомощността и неадекватността на институциите. Иначе, този развой се развива много обратно в годините'', продължи Георгиев.

''Този яд се натрупа с години. Аз съм донесъл тук един афиш, който ще покажа, той към този момент е на повече от година (б.р. Георгиев демонстрира плаката, на който написа ''Има кой да ви накаже'') и е въплъщение на това какво се случва през днешния ден. Този афиш е от митинга на ''БОЕЦ'' през април предходната година след наглостта на Цветанов в народен ефир да съобщи, че няма кой да го накаже. Тогава ''БОЕЦ'' излязохме дружно с жителите пред Министерски съвет с този надпис: ''Има кой да ви накаже''. И ето това се случва сега, жителите стартират да санкционират своите управници. Като първата стъпка в това наказване, гражданско, е оставката, несъмнено. Това е пътят за премахване на мафията от властта. Това беше и в разгара на ''Апартаментгейт''. Десетките случаи тогава - жилища, балкони, тераси, къщи за тъщи, за посетители и така нататък ''БОЕЦ'' внесохме 23 сигнала'', описа Георги Георгиев и незабавно по-късно продължи във връзка подадените от ''БОЕЦ'' сигнали: ''Нито едно повдигнато обвиняване. А знаете преди месец огласихме отхвърли на прокуратурата и за Цветан Цветанов, по отношение на неговия апартамент. В същото време, против мен има три повдигнати обвинявания от прокуратурата, три каузи заведени, две ограничения за неотклонение. Срещу уеб страницата ''Биволъ'' има три досъдебни производства, две проверки в ход и така нататък А против тези с жилищата, с къщата в Барселона, няма нищо. Единствените отговори сега идват от чужбина - от испанската прокуратурата и от европейските институции. А тук не се случва нищо и това с времето натрупа напрежение.''
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР