''Свидетели сме наистина на един един забележителен период, в който

...
''Свидетели сме наистина на един един забележителен период, в който
Коментари Харесай

Христо Иванов пред ФАКТИ: Борисов затъва в убийствена зависимост от Сараите

''Свидетели сме в действителност на един един незабравим интервал, в който от страна на Божков и от страна на незнайния пропагандатор на тези записи и на тези фотоси се получи един обемен, тримерен портрет на Борисов и на властта у нас като действителност, като процедура. И това е най-близко до понятието ''порнография''. Защото порнография значи разголване на гръцки. Пред нас властта в България се разголи в директен и в метафоричен смисъл, видяхме я такава, каквато не желаеме да я забележим. Виждаме късчета от нея, крайченца от нея през годините. Казваме си: ''Не, не, няма да имам вяра в това. Затваряме очи за това''. Но в този момент някак си ми се коства, че дори на нас ни се връща това затваряне на очите''. Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ съпредседателят на ''Демократична България'' и някогашен министър на правораздаването - Христо Иванов.

''Всеки един детайл на тази картина - подкупите, парите в кеш, кюлчетата злато, езикът, методът на обмисляне на тези интервенции с присъединяване на основния прокурор и неговия заместител, отношението към интернационалните сътрудници - всичко това ние сме го чували, всичко това ние сме го виждали, всичко това ние го знаем. Взето дружно, в букет, показано в целокупност, е в действителност незабравим миг, който се случва тъкмо преди парламентарните избори. Като че ли е един подарък на ориста. Надявам се да не се окаже като следващото знамение на някоя пророчица, на която не ѝ се обръща внимание, какво ни чака, в случай че не погледнем тази действителност в нейната цялост'', добави Иванов.

''Доколкото аз мога да преценява става дума за един клан, една група хора, които на открито са си подсигурили цялостната недостижимост посредством прокуратурата, посредством поредност от назначения на контролируеми и подвластни от тях прокурори, а във вътрешността са се разбрали за омерта. Те са смятали, че в действителност няма потребност да се пазят. Всичко, което виждаме като неща, които изпадат някак си през цепките на тази омерта, на този кръг, е удостоверение за едно безумно равнодушие.Аз мисля, че тези фотоси би трябвало да ги третираме като правилни, до момента в който не оборено това нещо. Всичко това демонстрира едно успокоение, че никой в никакъв случай няма да наруши тази омерта. Случва се някакво пропукване и тук забавното е какво ще се случи с това пропукване, по какъв начин ще се развие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР