''Спортът е бизнес може би за спортистите, за треньорите, но

...
''Спортът е бизнес може би за спортистите, за треньорите, но
Коментари Харесай

Божков: Взех ЦСКА случайно, Левски е ескалация на рекета

''Спортът е бизнес може би за спортистите, за треньорите, само че за тези, които дават пари за спорта, е черна дупка''. Toва съобщи предприемачът Васил Божков в изявление за журналиста Станислав Цанов, който в Youtube осъществя подкаста ''Цанов НАПРЕД и НАГОРЕ''.

''Но въпреки всичко спортът би трябвало да се развива в България, по този начин или другояче. Аз съм правил доста неща в България, които са били работа на страната. Да сътвори условия за спорт - това е работа на страната. Аз съм основал условия за няколко типа спорт. Инвестирал съм във футбола, дал съм доста пари, в спортната пукотевица, в шаха, само че това не е тотално целият спорт. Помагал съм и на други спортове и имахме три олимпийски трофеи по мое време, втори места на олимпиади, трети места, доста международни. Това не се е случвало по-късно. Като се махнах, федерацията се разпадна. Шахът също - международен първенец при дамите, международен първенец при мъжете. Сега какво имаме? Нищо'', разяснява предприемачът.

''ЦСКА по случайност го взех. Дойде Любо Пенев: " Дай пари да купя едни футболисти. Ще ги върнем примерно в миналото ". Кога в миналото - след два месеца, след три... Ето ти пари, купувай футболисти. " Ама не мога да ги връщам, трябват още пари. Дай още, дай още ". Викам: " Айде дай най-малко клуба''. Като си разходвам парите да знам най-малко защо ги разходвам и по какъв начин се ръководят. И де факто ЦСКА беше един добър клуб по мое време. Не приказваме за фенски пристрастия - кой на кого е почитател. Аз съм гледал на футболните клубове като компании, които би трябвало да са първи. Дали е ЦСКА, дали е Левски, моя компания би трябвало да бъде водеща'', съобщи ще Божков.

Попитан за уредените мачове в българския футбол, той съобщи следното: ''Аз персонално не съм взел участие в уредени мачове. Не знам има ли, няма ли. Чувал съм, аз съм бил във футбола и не ми се случвало. Може би са единствено клюки.''

''Левски е ескалация на рекета. Не си ги припомням по какъв начин бяха по време, само че там беше: ''Дай проценти, давай за Нова телевизия по 24 млн., вземи Левски''. Няма да продаваш на други хора, дай 51% на нас, нарушаваме Конституцията и те закриваме. Закриха и бизнеса, закриха и Комисията, с цел да замажат всички следи. Дали могат да ги замажат не съм доста сигурен'', добави предприемачът, пребиващ в Дубай.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР