''Според мен нищо не налага по-строги мерки, защото, ако се

...
''Според мен нищо не налага по-строги мерки, защото, ако се
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Има опасност отново да парализират цялата държава

''Според мен нищо не постанова по-строги ограничения, тъй като, в случай че се гледат цифрите, процентно през месец май на 100 направени проби, 3,1% са били позитивни. През месец юни, на 100 направени PCR теста, 3,5% са били позитивни. Тоест, нямаме никакво повишаване на откриваните случаи процентно''. Това споделя в изявление за " Дебати.бг " началникът на Детската клиника в Инфекциозна болница - доцент доктор Атанас Мангъров.

" Иначе, когато нещата се дават в безспорни числа, излиза доста ужасно. Очевидно е, че колкото повече проби правиш, толкоз повече инфектирани хора ще откриваш. Това са хора, които са инфектирани, това не са заболели хора. Всъщност, същински болните в страната през днешния ден, в интензивните браншове, са 11 души с COVID-19. В лечебни заведения са 341 души, единствено че на ¾ от тях им няма нищо. Другите са със признаци на едно грипоподобно заболяване. Тоест, за какъв проблем приказваме? ", пита доцент Мангъров.

А на въпрос дали има опция още веднъж да бъде парализирана цялата страна, доцент доктор Атанас Мангъров отговори по този начин: ''Според мен, да. Защо това се прави, аз не мога да отговоря. Аз просто посрамвам медицинските обстоятелства. Когато обстоятелствата приказват, няма какво друго да се каже. Вижда се, че процентно няма повишаване на потвърдените инфектирани през май и юни месец. Няма. Другите неща, в случай че ги има, те не са медицински и аз за тях не мога да приказвам, да вземем за пример за какво се намесва прокуратурата. Виждате, че още веднъж се заприказва за ковчези, по малкия екран започнаха да дават фрагменти от погребения на жертви на Коронавирус в Латинска Америка. Защо се прави това, аз не мога да отговоря. От здравна позиция съображение няма. Когато цифрите се дават в безспорни стойности те наподобяват доста страшни, само че това е манипулативно. За да можеш да сравняваш би трябвало да използваш проценти. И когато броя на инфектираните се даде като % от направените проби, се вижда, че през май и юни няма никаква смяна процентно.''
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР