''Според мен има прекалено качествени хора на този протест. Какво

...
''Според мен има прекалено качествени хора на този протест. Какво
Коментари Харесай

Арман Бабикян пред ФАКТИ: Хората не искат повече мафия и мутри да ги управляват

''Според мен има прекомерно качествени хора на този митинг. Какво имам поради? Виждам фантастични лекари, професори, учени от Българска академия на науките, виждам хора от бизнес, който не е толкоз обществено мръсно прочут като спряганите олигарси, виждам архитекти, инженери, хора на изкуството, несъмнено виждам хора, които не са там, тъй като са небогати. Много студенти, несъмнено, прекомерно доста младежи. Тези хора не са на площада, тъй като желаят да си доядат, или пък тъй като желаят още 50 лв. върху пенсията. Виждам хора, които са на площада поради полезности, поради метода им на живот, поради сбърканите и потъпкани правила в обществото. Не са се събрали лентяи и тулупи, или пък някакви маргинали, които видиш ли се борят за някаква част от кокал, парче от покривката на масата. Не са такива''. Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ политическият анализатор Арман Бабикян, който е част от така наречен ''Отровно трио'', което даде звук за митингите против държавното управление и основния прокурор. С тези си думи Бабикян отговори на въпрос на водещата Маринкова, която го попита за какво протестиращите на площада към този момент не излъчват нова политическа групировка.

Политическият анализатор, който е и пиар специалист, разяснява и компликацията някой да се нагърби с ролята на водач на митинга. ''Преди месец беше мъчно и това, което в този момент одобряваме за даденост, преди месец никой не смееше да си намерения това, което сега се случва. Властта не ни пресметна, олигархичните кръгове не ни пресметнаха, всички, които редяха пасиансите не ни пресметнаха. Така че несъмнено ще им е мъчно да изчислят и това, което ще се случи на втория стадий. Аз персонално съм ''за'' митингът да излъчи свое водачество. Казвам митинга, а нямам поради някоя обособена партия или групировка. Да, всички желаят да схванат какво ще стане ''във втора серия, в трета серия, дали ще се оженят най-после, ще се роди ли дете'', само че не е в този момент моментът за това, не за друго, а тъй като този площад е цялостен с разноцветни хора - от крайноляво до крайнодясно, родолюбив микс, ''зелени'', безпределно доста безпартийни, и аз мисля, че по този начин е вярно. Когато става дума за фундаментите на демокрацията - те нямат ляв или десен прочит. Или става дума за независимост, или не. Или става дума за правда, или не. Или става дума за разделяне на управляващите, или не. После идва диалогът за лявото и дясното и кой по какъв начин си показва извървяването на пътя, по който страната ни би трябвало да стигне до по-добро богатство, повече сигурност, за която все ни приказва оня човек от Министерски съвет. Това са вторични въпроси. Първият въпрос е да си върнем естествената, демократична, цивилизована уредба на страната.''

''Всичко е потъпкано, смазано е. Преди да се разгласи даден търг, в която и да е точка на страната, всички от конкурентната сфера на търга знаят авансово кой ще завоюва. Защо тогава да имаме конкурентна пазарна стопанска система? На какво от горната страна? Ако аз знам, че вие ще спечелите, няма да вложа един лев, с цел да повиша качествата на моите служащи, няма да влагам в по-нови технологии, безсмислено е. Аз знам, че вие ще спечелите и всички последващи търгове. Така е във всеки бранш, същото е и в медиите, видяхте какъв брой сътрудници уволниха'', даде образец той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР