''Ще направя една кратка ретроспекция, за да разберат зрителите за

...
''Ще направя една кратка ретроспекция, за да разберат зрителите за
Коментари Харесай

Христо Колев, АБВ, пред ФАКТИ: Отвън нямат доверие на българското правителство

''Ще направя една къса ретроспекция, с цел да схванат феновете защо става на въпрос. 2017 година президентът на Франция Макрон започва самодейност за основаване на европейска платформа за обмяна на информация сред страните-членки на Европа (б.р. евентуално желае да каже ЕС). На 26 февруари тази година се сътвори ''Разузнавателна гилдия Европа''. 21 страни от Европейския съюз са учредители, плюс Англия и Норвегия. България въобще не е поканена да се причисли. Впрочем, другите страни, които не са поканени, са Полша, Гърция и Словакия. Люксембург, по лично убеждение, към този миг не е изявила предпочитание да се включи. Разбира се, това, че не са ни поканили, е огромен пропуск, огромно неуспех за държавното управление. Това буди съмнение. Основната причина за това нещо е недоверие'', това съобщи в пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Христо Колев, който е ръководител на градската организация на Политическа партия АБВ.

''Веднага ще ви кажа причините, от които се изхожда. Сривът на Търговския указател, пробивът на Национална агенция за приходите, казусът, който стана, или по-точно пазаруването на българско поданство, знаете французите вършиха следствия, в техните медии се тръбеше непрекъснато. Друг доста главен проблем - единствената страна в Европейския съюз, която си осветли разузнавачите, това сме ние. Ами, за нашите сътрудници, това са сигнали, които им подсказват, напряко ги убеждават, че България в лицето на българското държавно управление не може да запази своята информация, и е напълно обикновено ние да не бъдем предложения при тези условия и условия. Друг, не по-малко значим въпрос е, който също доста смущава, за какво това нещо не се оповести от ръководещите? Защо не се оповести от Народното събрание? Защо един народен представител не зададе въпроса: какви са претекстовете България да не бъде поканена? Президентът също мълчи'', продължи Колев.

''Ние имаме информация, достоверна, отчети, за които аз не не мога да упомена кои са източниците като имена, само че в случай че вземете и върнете пресата от оня интервал, британска, френска, там ще видите, че е основана такава гилдия. То не е нещо прикрито, то не е нещо скрито. Това е планувано, стартирано е като план 2017 година Дълга подготовка, всички са знаели, само че очевидно нищо не е направено, с цел да се промени ситуацията, условия, с цел да бъдем поканени и да бъдем измежду учредителите'', добави представителят на АБВ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР