''Проектобюджетът за догодина не е бюджет на голямото или супер

...
''Проектобюджетът за догодина не е бюджет на голямото или супер
Коментари Харесай

Зам.-министърът на финансите: Бюджетът за 2021 е различен, а не голямото харчене

''Проектобюджетът за следващата година не е бюджет на огромното или супер харчене, а друг бюджет. Спрямо последните 20 години този бюджет е друг, както са разнообразни и времената сега. Не можем да живеем в тази обстановка със старите способи, по тази причина се нуждаем от промяна''. Това сподели в предаването " Панорама ", излъчващо се по Българската национална телевизия, зам.-министърът на финансите - Маринела Петрова. Думите ѝ са във връзка проектобюджета за идната година, който следва да влезе за разискване в Народното събрание, само че към този момент провокира доста несъгласия и бурни диспути.

''Изпразваме хазна, която е била трупана в продължение на много години, тъй че мога да кажа, че е спазена поговорката " да пестим в положителни дни, с цел да харчим в неприятни ". Но също по този начин никога не изпразваме всички запаси, оставяме един буфер от минимално дължим резерв'', добави Петрова.

''Ако погледнем информация в Евростат за това какви дефицити генерират страните от Европейския съюз, можем да сложим България на едно от най-хубавите места, към 5-то, 6-то място. Бяхме най-големите скъперници допреди няколко седмици, само че в този момент с измененията в Закона за бюджета влизаме в една по-естествена среда, в която са и другите страни. Само за образец ще дам Хърватия, която е със 7% недостиг за тази година'', съобщи още зам.-министърът.

''Има пари за опазването на здравето. За 2021 година парите нарастват с близо 600 млн. лв., като това не е единственото финансиране, което ще се даде при тях. Има запас по линия на европейските фондове и новия инструмент по Фонда за възобновяване и устойчивост'', разясни Маринела Петрова, а по-късно посочи значимостта на пенсионерите.

По думите на Петрова, всеки един шеф ще бъде подкрепят от страната. Разбира се, стига да не е в ''сивия'' бранш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР