''Президентът дълго време проявяваше търпение към правителството. Той не приема

''Президентът дълго време проявяваше търпение към правителството. Той не приема ...

Съветник на президента Радев: Обществото трябва да поиска друг начин на управление.


''Президентът дълго време проявяваше търпение към правителството. Той не приема начина, по който се управлява държавата. Липсата на откритост, на отчетност и бягство от отговорност, както и липса на аргументи защо се взимат едни или други решения. Това е принципен въпрос, защото това води до лоши резултати. Още от кампанията му неговата принципна позиция е, че трябва да има промяна в начина на управление. Правителството ще навърши 3 години от управлението си. До днес няма нито 1 ред отчет за изпълнението на управленската им програма'', това заяви Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента, в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком.

Преди години Маринов бе обявен от Комисията по досиетата за сътрудник на комунистическата Държавна сигурност. В периода 1983-1990 година той е бил съдържател на явочна квартира, а псевдонимът му е ''Майстора''. Освен това, в посткомунистическа България той беше и народен представител от БСП в 36-ото и 37-ото Народно събрание.

''Говори се, че трябва да се взимат нови заеми, а правителството ударно изхарчи милиарди от изкуствено създадените излишъци, без ясни мотиви и отчетност. Този модел не заслужава доверието, не само от президента, но и на обществото. То трябва да си поиска един друг начин на управление, аз съм твърдо убеден, че обществото след тази криза ще намери сили да поиска това'', коментира приближеният на президента.

Източник: fakti.bg