''Президентът дълго време проявяваше търпение към правителството. Той не приема

...
''Президентът дълго време проявяваше търпение към правителството. Той не приема
Коментари Харесай

Съветник на президента Радев: Обществото трябва да поиска друг начин на управление

''Президентът дълго време демонстрираше самообладание към държавното управление. Той не приема метода, по който се ръководи страната. Липсата на неприкритост, на отчетност и бягство от отговорност, както и липса на причини за какво се взимат едни или други решения. Това е кардинален въпрос, тъй като това води до неприятни резултати. Още от акцията му неговата кардинална позиция е, че би трябвало да има смяна в метода на ръководство. Правителството ще навърши 3 години от ръководството си. До през днешния ден няма нито 1 ред доклад за осъществяването на управническата им програма'', това съобщи Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет към президента, в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком.

Преди години Маринов бе разгласен от Комисията по досиетата за помощник на комунистическата Държавна сигурност. В интервала 1983-1990 година той е бил притежател на явочна квартира, а псевдонимът му е ''Майстора''. Освен това, в посткомунистическа България той беше и депутат от Българска социалистическа партия в 36-ото и 37-ото Народно заседание.

''Говори се, че би трябвало да се взимат нови заеми, а държавното управление стремително изхарчи милиарди от изкуствено основаните остатъци, без ясни претекстове и отчетност. Този модел не заслужава доверието, освен от президента, само че и на обществото. То би трябвало да си изиска един различен метод на ръководство, аз съм твърдо уверен, че обществото след тази рецесия ще откри сили да изиска това'', разяснява доближеният на президента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР