''Премиерът Борисов е виновен България да стане газовозависима държава'', това

...
''Премиерът Борисов е виновен България да стане газовозависима държава'', това
Коментари Харесай

Борисов е виновен България да стане газовозависима държава според Румен Петков


''Премиерът Борисов е отговорен България да стане газовозависима държава'', това разяснява пред медии в Плевен ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков във връзка вчерашните събития с обвиняването на съветския президент Владимир Путин, че България бави построяването на "Турски поток " и отговорът на българския му сътрудник Бойко Борисов. ''Февруари месец на тази година ние от АБВ сме предизвестили, че „ Турски поток” няма да бъде построен в период с темпото, в което го прави държавното управление и че с тези си дейности държавното управление ще осъществя най-големия неуспех на България - може да ни остави на 1 януари 2020 година без газ'', съобщи Петков. ''С вчерашното си изказване президентът Путин сподели, че ние може да бъдем изобщо извадени от газовата карта на Европа. И то, заради незаконните дейности на дуета Станишев - Борисов”, уточни още той и добави, че изказването на Владимир Путин - че ще търси южно решение, идва единствено да покаже, че сме изгубили 200 млн. лева годишно директни такси с построяването на „ Турски поток”.

Петков посочи, че тези 14 милиарда куб метра, които Турция си доставя в този момент директно от Русия, са минавали през България, а 10 млрд куб. метра, които би трябвало да транзитираме в този момент за Сърбия и нагоре ние сме на път да загубим, в случай че бъде издигната южната връзка, с което губим още 100-150 млн. лева директни такси, т. е. Борисов нанася тежък удар върху бюджета и България става газовозависима страна, акцентира Румен Петков.

Според него фразата на Борисов, че „ Всеки може да ни заобикаля”, в действителност е манталитетът Борисов.

„ Него всички желаят и го заобиколят – Фолксваген, Хюндай, вложителите които си изнесоха бизнеса от Варна в Румъния и т. н. Проблемът е, че по този начин заобикалят България. И като ни заобиколят с газта с изключение на, че ще загубим повече от 350 млн. лева директни такси годишно, и би трябвало да знаем, че това го изискуем напълно на Борисов и неговия слугинаж на ползите на Украйна. Борисов обслужва натиска на непознати сили, които нямат нищо общо с българския държавен и публичен интерес”, безапелационен е Петков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР