''Погрешната политика спрямо Македония е проклятието на България през последните

...
''Погрешната политика спрямо Македония е проклятието на България през последните
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Двете ВМРО-та водят дребнава партизанска политика

''Погрешната политика по отношение на Македония е проклятието на България през последните 120 години. Отношенията сред България и Македония би трябвало уверено да се изведат отвън контрола на това, което под разнообразни форми съществува зад абревиатурата ВМРО''. Това написа политическият анализатор Огнян Минчев в своя Facebook

Ето какво още написа той по тематиката ''България-РС Македония'':

Днес тази абревиатура значи две политически партии - една в София и една в Скопие - които водят дребнава партизанска политика, прикрита зад кухата легитимация на ирационални борби от предишното. Българската политика по отношение на районен съд Македония би трябвало да бъде твърда и безапелационна. Но за предпочитане е да бъде разумна, поредна и практична. Тази политика не може да бъде пленник на дребни политически сметки - партийни и котерийни.

Българската позиция във връзка с Македония и на балканския район като цяло би трябвало да бъде дълготрайна и стратегически обоснована. Политическият метод " ден за ден ", пропускането на основни благоприятни условия - каквато бе опцията да подпишем със Скопие един доста по-детайлен и съответно обвързващ контракт, компенсирането на пропуснатото със " строги " рамкови позиции и " меморандуми ", които сътрудниците ни в Европа не схващат - всичко това е белег на амбулантна политика и зле прикрити дребни сметки без кръчмаря.

България има задоволителен политически и интелектуален капацитет за осъществяване на сполучлива политика по повод както на районен съд Македония, по този начин и по отношение на Балканите като цяло. Проблемът не е в това, че ние през днешния ден имаме неприятни връзки със Скопие. Проблемът е, че нямаме ефикасна политика, произвеждаща вероятност за разрешаване на двустранните проблеми на основата на българския народен интерес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР